There are no ads, please add some


Naast streep door speelronde 29, ook bekerwedstrijd AZ-Ajax op losse schroeven

Door de nucleaire top in Den Haag zal in het weekeinde van 21, 22 en 23 maart geen Eredivisie-wedstrijd gespeeld worden. Doordat er in Den Haag zo’n 13.000 politieagenten nodig zullen zijn, zijn er niet genoeg agenten over om de wedstrijden in goede banen te leiden. De burgemeesters van de negen speelsteden hebben besloten de thuiswedstrijden in dat weekeinde te schrappen. Door speelronde 29 kan dus definitief een streep gezet worden, zo heeft De Telegraaf naar buiten gebracht.

Daar blijft het echter niet bij. De kans is namelijk groot dat ook de halve finale van de KNVB-beker tussen AZ en Ajax niet gespeeld kan worden. Het duel staat gepland op 26 of 27 maart, maar ook voor die wedstrijd moet door de KNVB zeer waarschijnlijk een andere datum gevonden worden.

De boze Gerbrands legt in De Telegraaf uit waarom AZ-Ajax, dat na de top staat gepland, ook geen doorgang kan vinden. ‘Omdat de week na de nucleaire top geen grote evenementen mogen plaatsvinden. Maar omdat wij evenals Ajax nog in de Europa League actief zijn, komen we volledig in de knel met ons overvolle programma. De chaos is niet te overzien.’

De AZ-directeur baalt ervan dat hij dit nieuws via de KNVB heeft vernomen. ‘Wij overleggen altijd alles met onze burgemeester Bruinooge via de lokale driehoek en nu heb ik nog helemaal niets van hem vernomen. Te gek voor woorden. Weer een bewijs van het onbetrouwbare gedrag van de overheid.’

De Nederlandse voetbalbond kan zich echter niet vinden in de afzeggingen. Vooraf heeft de KNVB namelijk uitgebreid gesproken met alle betrokken burgemeesters. In een brandbrief naar minister Opstelten heeft de voetbalbond dan ook gevraagd om de beslissing van de burgemeesters terug te laten draaien.

Tekst: o.a. Soccernews.nl


Gerelateerde posts