There are no ads, please add some


Engelse nieuwssite vindt Ajax-fans beste ter wereld

Voorheen werd het Ajax-publiek nog wel eens als bioscooppubliek omschreven, maar dat lijkt inmiddels helemaal verleden tijd te zijn. In Nederland zijn de sfeeracties van vak 410 en andere supportersgroepen van de Amsterdammers bekend, maar inmiddels hebben de Ajacieden ook de aandacht van over de landsgrenzen getrokken. Eerder werd het Ajax-publiek al geroemd vanwege hun fanatisme in de Ultras World top-5 van afgelopen week. En ook in Engeland zijn de sfeeracties niet onopgemerkt gebleven.

Zo schrijft het Britse Arsenal News dat Ajax het beste publiek ter wereld heeft. De supporters worden geprezen omdat zij hun ploeg zowel voor, tijdens en na de wedstrijd onvoorwaardelijk steunde. De Britse website vindt het daarnaast geweldig dat er Nederlandse, Engelse en Italiaanse teksten worden gebruikt in de liederen van de Amsterdammers. Als het om fanatieke supportersacties gaat worden de fans van Borussia Dortmund al snel genoemd, maar volgens Arsenal News mag Ajax in het zelfde rijtje worden genoemd.

De ‘tifo’ in het onderstaande filmpje werd gehouden voor de bekerkraker tegen aardsrivaal feyenoord, die Ajax overigens met 3-1 won.Tekst: Voetbalflitsen


Gerelateerde posts