There are no ads, please add some


Twee ‘dissonanten’ bij Ajax: ‘Ze gooien steeds zand in de motor’

De halve misstap van Ajax in en tegen Utrecht (1-1) kwam niet als een verrassing. Het team van Frank de Boer speelde bij SC Cambuur, Roda JC Kerkrade en Go Ahead Eagles reeds met vuur, maar pakte telkenmale drie punten. De Telegraaf schrijft maandag over twee ‘dissonanten’ in het elftal van de lijstaanvoerder van de Eredivisie, Ricardo van Rhijn en Viktor Fischer, die steeds zand in de motor van de Amsterdamse club gooien.

Volgens de scribent van het dagblad kan Van Rhijn zich in de tweede seizoenshelft niet langer verschuilen achter het excuus van klachten aan de enkel en het spelen ‘met een spuit’. “Hij moet eindelijk weer eens het niveau benaderen dat hem tot zeven interlands bracht”, zo klinkt het. Van Rhijn kiest vrijwel altijd voor een bal breed of terug en daar schiet Ajax niet veel mee op. Davy Klaassen werd zondag door de rechterverdediger regelmatig overgeslagen, op het eerste half uur na.

Fischer miste in de Domstad een honderd procent-kans en verzuimde verder om Bojan Krkic en Lasse Schöne in scoringspositie te brengen. “Hij gaf het tweetal daar met moeilijke armgebaartjes nog de schuld van ook”, analyseert de scribent. “Fischer mag De Boer danken dat de trainer ondanks een lange reeks zwakke tot zeer zwakke wedstrijden maar vertrouwen in hem blijft houden.” Kolbeinn Sigthorsson en Ricardo Kishna hopen dat De Boer tot inkeer komt.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts