There are no ads, please add some


Schöne: ‘Het vertrouwen is nog even groot als altijd’

Ajax wist zondag niet te winnen op bezoek bij FC Utrecht. Volgens Lasse Schöne hebben de Amsterdammers geen dreun opgelopen. “Het is geen drama, maar wel zonde en jammer.”

Acht wedstrijden op rij pakte Ajax de volle winst in de Eredivisie. Zondag liet de ploeg van Frank de Boer voor het eerst sinds lange tijd punten liggen. “Het was al weer een tijdje geleden”, zegt Schöne in gesprek met Ajax TV. “Je merkt het vandaag ook wel aan de groep. De sfeer is iets anders.”

“Maar dit kan gebeuren”, vervolgt Schöne. “Wel is het jammer. Zeker als je kijkt naar de concurrenten. We hadden onszelf een mooi weekend kunnen bezorgen. Maar het mocht niet zo zijn. Iedereen is teleurgesteld, dat merk je wel. Maar gelukkig staat er snel een wedstrijd op het programma zodat we het weer recht kunnen zetten.”

Schöne had een kwartier voor tijd de kans op de winnende treffer. Hij trof de paal. “De bal kwam een beetje schuin voor het doel. Ik nam hem in een keer en helaas ging hij niet via de binnenkant van de paal erin. Ik had een beetje geluk nodig. We hebben aardig wat mogelijkheden gehad in de slotfase, dan moet je er een maken. We hadden onszelf een mooi weekend kunnen bezorgen.”

Volgens de Deense middenvelder doet het puntenverlies niks met het zelfvertrouwen van de Ajacieden. “Nee, ik denk niet dat we hierdoor ineens ons zelfvertrouwen kwijt zijn. Het is geen drama, maar wel zonde en jammer. Het vertrouwen is nog even groot als altijd. Je moet jezelf niet de grond in praten als je 1-1 hebt gespeeld uit bij Utrecht.”

Tekst: Goal.com


Gerelateerde posts