There are no ads, please add some


Moisander: ‘Everton was niet meer dan een gerucht’

Niklas Moisander werd in de laatste dagen van de winterse transferperiode in de Britse media gelinkt aan Everton. Zondag stond hij echter gewoon op het veld met Ajax tijdens het duel met FC Utrecht (1-1).

“Ik heb niets van Everton gehoord”, zegt Moisander tegen NUsport. “Volgens mij was het dus niet meer dan een gerucht.”

Vind je dat jammer? Je had nu in de Premier League kunnen spelen…
“Nee, want ik wil met Ajax kampioen worden. Dat is het enige wat ik nu wil. En daarna, in de zomer, zien we wel weer verder.”

Wat betreft het kampioenschap hebben jullie zondag een kans laten liggen om verder uit te lopen op Vitesse.
“Ja, dat maakt die 1-1 extra pijnlijk. We wisten vooraf dat de andere resultaten gunstig waren, en dat we dus een gat konden slaan. Maar we hebben niet gewonnen. Heel jammer, maar dit is niet het einde van de wereld voor ons. We staan nog steeds bovenaan. En 1-1 was in mijn ogen ook wel een terechte uitslag.”

Waarom wint Ajax niet in Utrecht?
“Tegen Utrecht moeten we geen vechtvoetbal spelen, want dat kunnen zij beter. Fysiek zijn ze erg sterk. We moeten daarom met goed positiespel de wedstrijd naar ons toe trekken. Maar het positiespel was niet goed, we waren te slordig. We creëerden ook te weinig kansen. En bij de 1-1 stonden we heel slecht te verdedigen.”

Wat ging er mis?
“Het ging al mis in de communicatie. Ik dacht dat Daley Blind het duel aan zou gaan, maar zo moet ik niet denken. De bal kon daardoor doorgekopt worden en vervolgens kon Steve de Ridder wegdraaien bij Joël Veltman. Het was dus allemaal niet best.”

Tekst: NuSport


Gerelateerde posts