There are no ads, please add some


Fischer blijft kansen krijgen van De Boer: ‘Ik denk omdat ik dreiging heb’

Het seizoen 2013/14 is voorlopig niet het seizoen van Viktor Fischer. De jonge Deense aanvaller brak vorig seizoen door bij Ajax en sloot uiteindelijk af op tien doelpunten. De gehoopte volgende stap is voorlopig uitgebleven: hij is nog geen belangrijke schakel in het aanvalsspel van zijn club en scoorde deze jaargang driemaal in de competitie. Toch blijft hij het vertrouwen krijgen van Frank de Boer.

“Ik denk dat ik vaak speel omdat ik dreiging in mijn spel heb. Als ik iemand passeer, ontstaat er op het veld een andere situatie”, zegt Fischer daarover tegen Het Parool. Hij vindt zelf dat hij een betere voetballer is dan anderhalf seizoen geleden, toen hij net kwam kijken bij Ajax. Zo verliest hij minder vaak de bal op ‘stomme momenten’. Dat hij weinig scoort, zal vanzelf weer aantrekken, denkt hij.

Eerst zal dat misschien om de vijf wedstrijden gebeuren en daarna om de twee wedstrijden, vermoedt Fischer. Hij zal de buitenwacht dan laten zien dat hij werkelijk beter is geworden sinds hij begon bij Ajax. “Maar het is niet belangrijk dat de mensen het vinden, het is belangrijk dat ík het vind. En de trainer vindt het ook, anders zou ik wel minder spelen”, zegt Fischer zelfverzekerd.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts