There are no ads, please add some


De Jong: ‘Ik ben blij dat het ook zonder mij goed ging’

Siem de Jong miste dit seizoen al tien competitiewedstrijden, maar Ajax blijkt het ontbreken van de aanvoerder voorlopig prima te kunnen opvangen. Het elftal van trainer Frank de Boer kwam zondag weliswaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij FC Utrecht, maar staat nog wel eerste in de Eredivisie.

De Jong heeft tot zijn opluchting kunnen zien hoe zijn ploeggenoten zich zonder hem goed weten te redden, maar heeft in persoonlijk opzicht weinig reden om vrolijk te worden van de huidige jaargang: nadat de middenvelder in augustus een klaplong opliep, volgde later een hamstringblessure en voor het duel met psv was het opnieuw een spierblessure die de captain van de Amsterdammers het spelen belette.

“Misschien is de impact op mijn lichaam toch een beetje onderschat. Het is toch een aparte blessure”, doelt De Jong in gesprek met het ANP op zijn klaplong. De zesvoudig Oranje-international heeft ondertussen ervaren dat zijn afwezigheid bij Ajax niet ten koste ging van de prestaties. “Ik ben blij dat het ook zonder mij goed ging. We zaten lekker in een flow, dat hebben de jongens goed gedaan.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts