There are no ads, please add some


Ajax opnieuw niet langs FC Utrecht: 1-1

Voor de vijfde keer op rij heeft Ajax de traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht niet tot een goed einde weten te brengen. In de vijandige Galgenwaard bleef de koploper steken op 1-1, waardoor de kloof met achtervolger Vitesse twee punten blijft.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Het duel tussen Ajax en Utrecht boeide van begin tot eind. Zoals verwacht kon worden zat Utrecht er fel bovenop en met nieuwkomers Juan Agudelo en Matthieu Delpierre direct in de basis kreeg de thuisploeg ook de eerste mogelijkheden: een schot van Mark van der Maarel zeilde over het doel van Jasper Cillessen en een schot van Jens Toornstra ging voorlangs. Ajax vocht zich hierna terug in de wedstrijd en werd gevaarlijk via Viktor Fischer, voordat een kopbal van Niklas Moisander spectaculair werd gekeerd door Robbin Ruiter. De keeper had even later echter geen antwoord op een droge knal van Daley Blind, die de score opende.

Ook na rust slaagde Ajax er niet echt in om grip op het duel te krijgen, ook omdat het tempo vaak te laag lag en er te veel duels werden verloren. De Ajacieden mochten vlak na de hervatting zelfs van geluk spreken toen een volley van De Ridder tegen de lat belandde. Wel had Viktor Fischer na krap een uur voor de 1-2 moeten zorgen, maar de Deen punterde de bal voorlangs na een fraaie combinatie met Thulani Serero.

De gelijke stand was voor De Boer reden om Siem de Jong te brengen. De aanvaller ontbrak enkele weken door een spierblessure en verving voorin de matig spelende Bojan Krkic. Met De Jong in het elftal kwam Ajax wat beter voor de dag en was Lasse Schöne met een schot tegen de paal zelfs dichtbij de 1-2. In de slotfase was het echter Utrecht dat het gevaarlijkste was, al werd Cillessen niet meer op de proef gesteld.

FC Utrecht – Ajax 1-1 (1-1)
25. Blind 0-1
33. De Ridder 1-1

Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers: 23.750
Gele kaarten: Van Rhijn (Ajax)

Opstelling FC Utrecht:
Ruiter; Van der Maarel, Markiet, Delpierre(58. Bjelica), Van der Winden; Ayoub, Sarota, Toornstra; De Ridder(75. Quesada), Agudelo, Oar

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen(49. Poulsen); Davy Klaassen, Daley Blind, Thulani Serero; Lasse Schöne, Bojan(64. De Jong), Viktor Fischer.


Gerelateerde posts