There are no ads, please add some


Klaassen: ‘Het is natuurlijk mooi dat ik topscorer van Ajax ben, maar ik wil meer’

Davy Klaassen stond jarenlang te boek als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax, maar een slepende liesblessure verstoorde zijn definitieve doorbraak in het eerste elftal. De twintigjarige middenvelder greep dit seizoen zijn kans en is inmiddels niet meer weg te denken uit de eerste elf van trainer Frank de Boer. Klaassen is met zeven doelpunten zelfs gedeeld clubtopscorer.

“Je begint onderaan en gaat langzamerhand steeds iets meer omhoog. Tenminste, als het goed gaat”, zegt de Nederlands jeugdinternational op de website van Ajax. “Ik heb een paar geweldige maanden achter de rug. Sinds ik weer fit ben, heb ik sinds de thuiswedstrijd tegen Celtic weer mijn draai gevonden. Natuurlijk is het mooi dat ik clubtopscorer ben, maar ik wil meer. Al moeten we ook niet overhaasten. Ik ben allang blij dat ik een basisplaats heb veroverd en geen last meer heb van blessures.”

Klaassen speelde tot op heden achttien competitiewedstrijden voor Ajax en daarin scoorde hij acht keer. Hij debuteerde in november 2011 in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon voor de Amsterdamse club en maakte vijf dagen later bij zijn debuut in de Eredivisie een treffer tegen NEC. Daarmee schaarde Klaassen zich in het rijtje namen van onder anderen Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank Rijkaard en Patrick Kluivert, die ook in hun eerste wedstrijd voor Ajax scoorden.

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts