Slop: ‘Vitesse speelt niet op eigen kracht om titel’

Vitesse maakte deze week een verlies bekend van 24,5 miljoen euro over het afgelopen boekjaar. “Het is goed dat de cijfers openbaar zijn gemaakt, maar er valt relatief weinig aan te doen. Zij hebben nu eenmaal een andere bron van financiering gevonden. Daardoor konden ze zich behoorlijk versterken en spelen nu mee om de titel. Maar dat gebeurt niet op eigen kracht. Daar is weinig aan te doen.. Maar tegelijk hebben ze ook aangegeven dat dit verlies zelfs nog binnen de Europese criteria van Financial Fair Play valt”, aldus financieel Directeur Jeroen Slop tegenover ELF Voetbal TV.

In het interview geeft Slop zijn duidelijke mening over de steun van zogenaamde derde partijen bij voetbalclubs, zoals investeringsmaatschappijen. “Bij AZ is dat hopeloos mis gegaan. Clubs kunnen daardoor niet meer vrij beslissen. Dat is hele kwalijke zaak.” Ook spreekt Slop uitgebreid over de crisisheffing.

“In basis een nobel streven. Maar de structuur van een voetbalclub zit heel anders in elkaar. De acteurs met hoge salarissen staan op het veld. Dat is nodig om internationaal te kunnen blijven concurreren. Bij een club als Ajax komt dat voor het tweede jaar op rij uit op een bedrag van tussen de drie en vier miljoen euro.”

In het interview met ELF Voetbal TV legt Slop de achtergrond uit en hoe het systeem in zijn ogen beter kan functioneren. Ook geeft hij zijn mening over een aantal andere vlakken. Bekijk het interview hieronder.Bron: ELFVoetbal

Related posts