Jong Ajax gebruikte al 56 spelers: Groenendijk begrijpt bezwaren van andere clubs

De clubs in de Jupiler League zijn niet blij met de komst van Jong Ajax, Jong psv en Jong FC Twente. Zo gebruikte Jong Ajax dit seizoen al 56 spelers en voor de tegenstanders is het dus moeilijk zo niet onmogelijk om in te schatten welke spelers ze tegenover zich krijgen. De ene week zijn het spelers uit reservespelers uit Ajax 1 en Jong Ajax, de andere week zijn het vooral spelers van de A1.

“Ik begrijp de bezwaren van andere clubs, maar wij komen ook zaken tegen”, zegt trainer Alfons Groenendijk van Jong Ajax tegen het Haarlems Dagblad. “We zijn intern bij Ajax elke week aan het evalueren en zullen aan het einde van het seizoen met de KNVB praten of het bevallen is. Voor ons is het een grote ontdekkingsreis door de Jupiler League.”

Overigens is Ajax er zelf ook schuldig aan dat er al 56 spelers in actie zijn gekomen. Groenendijk laat weten dat men in Amsterdam zo veel mogelijk spelers aan het werk wil zien. “Spelen in de Jupiler League is ook een fysieke test voor verschillende spelers. Jongens van zestien en zeventien jaar staan opeens tegenover echte kerels”, klinkt het.

Tekst: Voetbalzone

Related posts