Flitsstart Ajax Vrouwen genoeg voor zege

De Ajax Vrouwen hebben het thuisduel met Lierse SK met 1-0 gewonnen. De snelle goal van Mandy Versteegt in de eerste minuut was goed voor de negende zege op rij.

Het zag er bij de start van de wedstrijd niet naar uit dat het bij die 1-0 zou blijven. Want direct vanaf de aftrap legde Ajax een fantastische aanval over de linkerkant op de mat. Aanvoerster Petra Hogewoning bediende Eshly Bakker die vervolgens met een prachtige steekpass Claudia van den Heiligenberg de diepte in stuurde. Haar voorzet was gelijk op maat voor de uitstekend meegelopen Mandy Versteegt, die gelijk raak schoot, 1-0. Lierse had de bal nog nauwelijks aangeraakt, of ze mochten weer aftrappen.

De ploeg van Ed Engelkes, die door het faillissement van FC Utrecht, zich op slechts een puntje van de koplopers bevindt, ging aanvankelijk gedreven op jacht naar een verdubbeling van de score. Zo schoot Versteegt in de vierde minuut op de paal en miste Eshly Bakker de kruising op een haar na. Maar langzamerhand ging het stroperiger aan Ajax-zijde. Wel kreeg de ploeg nog kansjes (kopbal Desiree van Lunteren en bal op de lat van Van den Heiligenberg), maar de flair van de eerste minuten was verdwenen.

Lierse SK kon aanvallend geen vuist maken tegen Ajax, dat verdedigend zeer sterk speelde. Toch bleef het duel tot de slotminuut spannend door die kleine marge. Ajax had ook in de tweede helft nog enkele mogelijkheden om het duel eerder te beslissen. Zo schoten Versteegt en Babiche Roof over en ging een voorzet van Van Lunteren net aan Versteegt voorbij.

Hoewel het dus tot de slotseconde spannend bleef, hield Ajax netjes stand en boekte zo de negende zege op rij. Nu moeten de vrouwen vanwege een interlandperiode drie weken wachten tot het volgende competitieduel. Pas op 21 februari wordt de BeNeLeague hervat met de uitwedstrijd tegen Telstar.

Tekst: Ajax.nl

Related posts