Concurrentie laat punten liggen: Ajax kan verder uitlopen

In rotterdam heeft feyenoord vanavond de nare smaak van de nederlaag tegen ADO Den Haag niet kunnen wegspoelen met een zege op Vitesse, dat eveneens op zoek was naar de drie punten na het gelijkspel in de derby tegen NEC. De Eredivisie-topper in De Kuip leverde geen winnaar op waardoor Ajax bij winst op FC Utrecht spekkoper van dit weekend kan zijn.

Het was Vitesse dat dicteerde in de eerste helft. De goed georganiseerde ploeg van trainer Peter Bosz won de strijd op het middenveld en was in technisch en fysiek opzicht feyenoord de baas. Graziano Pellè opende in de 39e minuut de score. Na de pauze gingen de Arnhemmers fel op jacht naar de gelijkmaker. Het was Kashia, die in de 57e minuut het evenwicht herstelde met een kopbal uit een aanval die hij zelf had opgezet.

Mocht Ajax zondag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht winnen, dan komen de mannen van coach Frank de Boer op 46 punten waardoor het gat met Vitesse op dat moment vier punten bedraagt. Het gat met feyenoord zal bij winst van de Ajacieden maar liefst negen punten bedragen.

Related posts