There are no ads, please add some


‘Chivu met onmiddelijke ingang gestopt’

Cristian Chivu zet per direct een punt achter zijn carrière. De Roemeense verdediger van Internazionale komt niet van een hardnekkige voetblessure af. Dat meldt Sky Italia vrijdag. De 33-jarige oud-Ajacied gaat volgens de tv-zender aan de slag bij de Roemeense voetbalbond.

Chivu kwam dit seizoen nog niet in actie voor Inter. Vorig seizoen speelde hij door de voetblessure slechts tien wedstrijden. De 75-voudig international speelde tussen 1999 en 2003 voor Ajax, waarvoor hij ook enige tijd aanvoerder was. Met de Amsterdammers veroverde hij in 2002 de landstitel en de KNVB-beker. Een seizoen later bereikte hij samen met onder meer Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic de kwartfinale van de Champions League.

Chivu verkaste in 2003 voor achttien miljoen euro naar AS Roma, waarna hij in 2007 de overstap maakte naar Inter. Met die club won hij onder meer in 2010 de Champions League. Chivu werd vier keer verkozen tot Roemeens voetballer van het jaar.

Tekst: NuSport

Gerelateerde posts