PAOK huurt Danny Hoesen voor zes maanden

Geen Livorno. Ook geen Roda JC Kerkrade. Danny Hoesen gaat voetballen voor PAOK Saloniki. De 23-jarige aanvaller is onderweg naar de Griekse havenstad om zijn transfer rond te maken.

De club van trainer Huub Stevens huurt de Limburger voor zes maanden. Hoesen wordt waarschijnlijk morgen (vrijdag) pas gepresenteerd, omdat hij eerst nog een medische keuring moet doorlopen.

De centrumaanvaller ligt nog tot medio 2015 onder contract in Amsterdam. Afgelopen week gaf technisch directeur Marc Overmars van Ajax toestemming om verhuurd te worden. Bij Ajax heeft hij concurrentie van Kolbeinn Sigthórsson, Bojan Krkic en Siem de Jong. Bovendien mag hij niet meer spelen voor Jong Ajax, omdat hij de grens van vijftien officiële wedstrijden in Ajax 1 is gepasseerd.

Hoesen werd in augustus 2012 overgenomen van Fulham. Dat had hem eerder verhuurd aan HJK Helsinki en Fortuna Sittard. Van die laatste club was hij in augustus 2008 ook gekocht. Hoesen scoorde dit seizoen nog in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts