Krap 40.000 uur politie-inzet rond wedstrijden Ajax

In het seizoen 2012 / 2013 is er 38.764 uur aan politie-inzet nodig geweest rond voetbalwedstrijden van Ajax. Dit heeft burgemeester Van der Laan laten weten naar aanleiding van raadsvragen van PvdD-raadslid Johnas van Lammeren. Het gaat om inzet rond (Europese) competitie- én bekerwedstrijden.

Wat de inzet gekost heeft kon de burgemeester niet zeggen. ‘De kosten van de politie-inzet worden niet bijgehouden. Het achteraf berekenen van deze kosten is een te arbeidsintensieve en complexe opgave als gevolg van de verschillende functiegroepen en samenstelling van de teams binnen deze inzet’, stelde hij.

Ajax betaalt niet
Ajax droeg in ieder geval niet bij aan de kosten voor de inzet. Dit is wettelijk niet mogelijk, stelde Van der Laan. Toen er in 2012 plannen opborrelden in Den Haag om voetbalclubs op te laten draaien voor de politiekosten, stelde Financieel directeur Jeroen Slop van Ajax dat dit de club zo’n 5 miljoen euro per jaar zou kosten.

Overigens zijn er, als je alleen naar de inzet rond Eredivisiewedstrijden kijkt, twee clubs in Nederland waar meer politie wordt ingezet rond wedstrijden.

Tekst: AT5

Related posts