‘Cuenca en Ajax staken gesprekken over terugkeer’

Isaac Cuenca blijft de komende maanden bij Barcelona. Volgens Catalunya Ràdio heeft de aanvaller deze week met Ajax over een nieuwe huurovereenkomst gesproken, maar zijn de gesprekken inmiddels gestaakt. Cuenca kiest ervoor om in het Camp Nou te blijven en volledig te herstellen van de problemen van het afgelopen kalenderjaar aan zijn knie. Dat is ook de wens van Barcelona.

Cuenca verbleef vorig seizoen tijdens de tweede seizoenshelft in Amsterdam, nadat Barcelona besloot dat hij verhuurd mocht worden. De Spanjaard maakt nu voor het derde jaar op rij deel uit van de A-selectie van Barcelona. Josep Guardiola gunde hem zijn debuut en gaf hem redelijk wat speeltijd, maar Tito Vilanova was minder scheutig met kansen voor Cuenca, die door een slepende blessure ook vaak afwezig was. Inmiddels is hij weer fit, na een operatie aan het gewricht, maar Gerardo Martino heeft hem in de tweede helft van het lopende seizoen niet echt nodig. Bovendien heeft Cuenca officieel nog geen groen licht van de medische staf gekregen.

Cuenca traint regelmatig mee met de A-selectie van Martino, maar de medische staf is voorzichtig en wil de knie van de aanvaller niet direct overbelasten. Ondanks de (bijna voltooide) revalidatie toonden clubs als Ajax en Tottenham Hotspur deze week concrete interesse, maar Cuenca blijf in het Camp Nou. Het is de vraag of de aanvaller toekomst heeft bij de Catalanen. De samenwerking loopt medio 2015 af.

Tekst: Voetbalzone

Related posts