Boilesen: ‘Ajax dé club waar je op jonge leeftijd kunt doorbreken’

Nicolai Boilesen laat zich in Voetbal International lovend uit over Ajax en Frank de Boer. De weer fitte linksback voelt vertrouwen bij Ajax, waar hij al in de jeugd kennis maakte met de huidige succestrainer van Ajax 1.

“In zijn voetbalfilosofie is De Boer nog steeds dezelfde trainer die ik in mijn juniorentijd heb meegemaakt”, vertelt de Deen. “Hij was constant bezig met de ontwikkeling van zijn spelers. We spelen in het eerste elftal hetzelfde soort voetbal als in de A-junioren. Maar dan tegen volwassenen.”

“Heel Denemarken weet dat Ajax dé club is waar je op jonge leeftijd kunt doorbreken”, vervolgt Boilesen, die bewust koos voor Ajax. “Vanaf het moment dat Frank de Boer hoofdtrainer werd, kwamen er weer volop kansen voor spelers uit de opleiding. Dat werkt stimulerend voor alle talenten in de club. Dit is de weg naar succes.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts