‘Wegen van Ajax en Hoesen scheiden: akkoord met Serie A-club’

Ajax neemt mogelijk nog deze week afscheid van Danny Hoesen, zo meldt De Telegraaf woensdag. De club uit Amsterdam stemt volgens het dagblad in met de verhuur van de 23-jarige aanvaller aan een Belgische, Italiaanse club of een andere kandidaat die zich op de valreep meldt. Volgens Italiaanse media heeft Hoesen inmiddels een akkoord met Livorno.

Volgens De Telegraaf vindt de clubleiding van Ajax het tijdelijke vertrek van Hoesen ‘een aanvaardbaar risico’. De regerend landskampioen vertrouwt op de bijna fitte Siem de Jong, Kolbeinn Sigthorsson of Bojan Krkic in de spits. Hoesen heeft echter nog wel toekomst in Amsterdam. In een eventuele huurovereenkomst zal geen optie tot koop worden toegevoegd en de technische staf van Ajax ziet in de aanvaller nog steeds een toegevoegde waarde voor de hoofdmacht.

Hoesen speelde middels invalbeurten echter al vijftien competitieduels in de Eredivisie en zodoende mag hij de komende maanden niet meer voor Jong Ajax in de Jupiler League uitkomen. In de komende dagen moet blijken of Livorno de bestemming van Hoesen wordt. De club uit de Italiaanse havenstad houdt op de ranglijst alleen Catania onder zich.

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts