Van Veen: ‘Zeker tijdens de grote successen komt Ajax zo nu en dan arrogant over’

Zondag staat de wedstrijd FC Utrecht-Ajax op het programma in De Galgenwaard. De club uit de Domstad verloor de laatste vier duels in de competitie allemaal en won op 6 december voor het laatst een wedstrijd in de Eredivisie. Behalve de dringende behoefte aan een zege is de wedstrijd tegen Ajax er altijd één die volgens de supporters gewonnen moet worden.

Al jaren is er sprake van rivaliteit tussen FC Utrecht en Ajax, een vete die met name leeft bij de FC Utrecht-fans. Leo van Veen, die voor beide clubs speelde, weet dat als geen ander. Op de clubwebsite van FC Utrecht zegt hij dat de thuisclub zondag zeker niet kansloos acht voor een overwinning op de kampioen. “Als met het hele team vanuit achteruit flink druk wordt gezet, krijgt Ajax het lastig”, weet hij.

“Dat is de manier om ze niet te laten voetballen. Als Ajax de kans krijgt om hun combinatiespel te spelen, krijgt FC Utrecht een hele moeilijke middag. Ajax heeft te veel kwaliteit om het dan niet af te maken”, waarschuwt Van Veen. Hij denkt dat de wedstrijd zo leeft onder de achterban door de houding en de sfeer die rond Ajax heersen. “Zeker tijdens de grote successen die de club in het verleden heeft gehaald, komt Ajax zo nu en dan arrogant over, al is dit in de laatste jaren wel minder geworden.”

Tekst: Voetbalzone
Foto: De Goeie ouwe tijd

Related posts