Mido: ‘De filosofie van Ajax is geweldig’

Mido heeft de loftrompet gestoken over Ajax en oud-trainer Martin Jol. De Egyptenaar zette onlangs een punt achter zijn actieve carrière en zwaait sinds vorige week als trainer de scepter bij Zamalek. In gesprek met The Standard blikt de oud-Ajacied terug op zijn loopbaan als voetballer.


De dertigjarige Mido was in twee periodes in totaal drie seizoenen actief bij de vaderlandse recordkampioen. “De filosofie van Ajax is geweldig”, zegt de oud-spits in gesprek met The Standard. “Het draait allemaal om balbezit houden. Iedereen bij de club wordt gedwongen hetzelfde systeem te hanteren.”

In 2010 keerde Mido na een afwezigheid van zes jaar terug in Amsterdam. Aldaar werd hij herenigd met Jol, met wie hij eerder samenwerkte bij Tottenham Hotspur. “Ik was erg teleurgesteld toen Jol moest vertrekken bij Tottenham. De manier waarop hij met spelers omgaat is fantastisch”, vertelt Mido nu. “Jol eindigde met Tottenham twee keer op de vijfde plaats, zonder veel te investeren. Tegenwoordig smijten ze met geld en zijn de resultaten minder.”

Tekst: Soccernews

Related posts