Domineren is uitzondering in Eredivisie

De verschillen in het Nederlands voetbal zijn zo klein geworden dat er nauwelijks nog teams zijn die een wedstrijd kunnen domineren. Negentig minuten lang bepalen wat er op het veld gebeurt is er niet meer bij. Nu is het wellicht wat veel gevraagd om gedurende een vólledige wedstrijd de lakens uit te delen, maar qua overmacht is het wel heel erg behelpen in de Eredivisie.

Strot
„Toen Ajax, psv en feyenoord continu bovenaan stonden met z’n drieën maakten ze in wedstrijden volledig de dienst uit”, zegt ex-voetballer Pierre van Hooijdonk. „Maar daarvoor moeten we behoorlijk ver terug in de tijd. Zelf ben ik van de generatie die er tussenin hangt: van de traditionele top drie naar de grote tombola die de Eredivisie tegenwoordig is. Alleen Ajax is in staat bij vlagen te domineren. En van Vitesse heb ik ook een paar wedstrijden gezien waarin ze de tegenstander bij de strot grepen. Maar dan hebben we het wel een beetje gehad, denk ik.”

Kanttekening
Ook Kenneth Perez noemt Ajax als uitzondering. De jeugdtrainer van de Amsterdammers plaatst echter wel een kanttekening. „Ze hebben altijd veel balbezit, maar het gaat er natuurlijk om wat je ermee doet. De ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Ajax heeft na de winterstop alledrie de wedstrijden gewonnen, maar in grote delen van de duels ging het niet goed. Tegen Go Ahead Eagles hadden ze zomaar kunnen verliezen. Wat ik wel knap vind, is dat ze niet te gehaast gaan spelen en het geduld bewaren. Daardoor zijn ze de meest constante ploeg en maken ze dus de grootste kans op de titel.”

Lees verder op: Spitsnieuws.nl

Related posts