Spaan: ‘Titelstrijd eredivisie bijna beslist: Ajax half april kampioen’

Frank de Boer sprak over een ‘lekker weekeinde’. Ajax won zelf van Go Ahead Eagles en zag de concurrentie punten morsen. Schrijver en voetbalkenner Henk Spaan denkt dat de landstitel ook dit jaar naar de hoofdstad gaat.

”Niets kan Ajax nog tegenhouden”, zegt Spaan zonder enige twijfel tegen het Algemeen Dagblad. ”Ik denk dat Ajax half april kampioen is met een voorsprong van acht à tien punten. Als ik kijk naar de concurrentie: psv is uitgeschakeld. Vitesse moest het zondag laten zien, maar deed dat ook niet. En als je vraagt welke valkuilen er voor feyenoord zijn, dan kan ik er wel een paar noemen. Bij Ajax staan er elk seizoen nieuwe jongens op om het team bij de hand te nemen. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Siem de Jong, nu weer Daley Blind en volgend jaar Davy KIaassen.”

”Ajax blijft maar winnen en heeft in Frank de Boer de beste trainer van de eredivisie”, vervolgt Spaan zijn relaas. ”Die steekt alles en iedereen in zijn zak. En zorgt ervoor dat A-junioren met zoveel vertrouwen instromen dat ze moeiteloos meekunnen. Als Niklas Moisander straks weg gaat, staat Stefano Denswil klaar. Alleen voorin heeft Ajax wat probleempjes. Fischer is weer op de weg terug. Bojan kan niet mee en De Sa is wisselvallig. Maar Sigthórsson vind ik zo slecht nog niet. Hij kan straks vanaf links komen als Siem de Jong weer terug is. Voor de toekomst hoeven ze niet te vrezen als Ricardo Kishna zo goed is als Ajax doet geloven.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts