Sana: ‘Niemand van het eerste team heeft met me gepraat’

Tobias Sana mocht niet met Ajax mee op trainingskamp naar Belek. De 24-jarige Zweed is bezig aan zijn tweede seizoen in Amsterdam, maar komt niet voor in de plannen van Frank de Boer. Zijn bezig in de hoofdstad was prima, maar sindsdien heeft hij geen indruk meer kunnen maken en inmiddels speelt hij zijn wedstrijden voornamelijk met Jong Ajax in de Jupiler League. Wat zijn situatie precies is, weet ook Sana zelf niet.

Dat hij niet mee mocht naar Turkije, kan hij niet goed plaatsen, zegt hij in een interview met Ajax Life. “Ik vind mezelf goed genoeg om bij de selectie te zitten, maar het is de keuze van de trainer en dat respecteer ik”, zegt Sana, ook al heeft hij geen duidelijke uitleg gekregen over het hoe en waarom. “Niemand van het eerste team heeft met me gepraat. Dus ik weet niet wat mijn positie nu is. Het enige wat ik weet is dat ik nu met het tweede speel.”

Sana arriveerde in de zomer van 2012 bij Ajax, dat hem overnam van IFK Göteborg. De vleugelspeler begon goed met twee doelpunten in zijn tweede wedstrijd en nog één in zijn derde duel. Doordat hij er al een pittig seizoen in Zweden op had zitten raakte hij wat vermoeid en stelde De Boer hem niet zo vaak meer op. Deze jaargang deed Sana mee in slechts vier Eredivisieduels.

Hij zegt ‘een beetje’ van slag te zijn, maar zich ook terdege te realiseren dat de voetbalwereld zo in elkaar steekt. De ene trainer legt alles uit en de ander praat minder met zijn spelers, weet Sana. “Daar moet ik niet over klagen. Er zijn mensen in de wereld die het slechter hebben dan ik. Ik moet blijven lachen”, aldus de vleugelspeler. Sana’s contract loopt na dit seizoen nog een jaar door.

Tekst: Voetbalzone

Related posts