Liesveld fluit FC Utrecht – Ajax; Gözübüyük Ajax-Groningen

Richard Liesveld is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter bij FC Utrecht – Ajax. Serdar Gözübüyük is leidsman bij het midweekse competitieduel tussen Ajax en FC Groningen. Het duel FC Utrecht-Ajax wordt zondag vanaf 12:30 uur in de Domstad gespeeld. De laatste wedstrijd die Liesveld van Ajax floot was de strijd om de Johan Cruijff Schaal op 27 juli 2013tegen AZ.De traditionele ouverture van het seizoen werd met 2-3 van bekerwinnaar AZ gewonnen.

Frank de Boer had destijds wel flinke kritiek op de arbiter. ‘Als ik samen met de vierde man een handsbal constateer en Liesveld laat doorspelen dan begrijp ik dat niet. Als je iemand aan z’n shirt trekt, krijg je geel, maar als je iemand pootje haakt, doet de arbitrage niets. Het laatste is voor mij zelfs erger’, zei de coach toen.

Gözübüyük mag dit seizoen voor het eerst de fluit hanteren bij een duel van Ajax. De jonge scheidsrechter is inmiddels een vaste naam in het korps van de KNVB. De wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen wordt donderdag 6 februari gespeeld om 20.45 uur.

Tekst: Ajax.nl

Related posts