Galatasaray zet Heitinga in de wachtkamer

De transfer naar Galatasaray is niet meer zo zeker als John Heitinga begin deze week had verwacht. De dertigjarige verdediger moet geduld betrachten. Heitinga was maandag vanuit Engeland naar Nederland gekomen in de verwachting daarna door te reizen naar Istanbul. In de Turkse hoofdstad zou dan de overgang naar Galatasaray worden afgerond.

Maar er is een kink in de kabel gekomen. Galatasaray-trainer Roberto Mancini heeft aan de clubleiding laten doorschemeren dat er ook andere opties zijn. Daarmee is Heitinga in de wachtkamer beland. Dat is extra zuur voor de 87-voudig Oranje-international, omdat hij het eveneens geïnteresseerde AS Roma al heeft afgezegd. Eerder wees hij de toenadering van West Ham United van de hand.

Heitinga wil Everton graag verlaten om ergens meer speeltijd te krijgen en zo in beeld te komen voor de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Bij de Engelse club staat hij op een zijspoor.

Tekst: VI

Related posts