David Endt: ‘Ik mis mijn bankje, godverdomme’

Wie clubliefde zegt, zegt David Endt. De 59-jarige krullenbol was decennia lang in dienst bij Ajax in verschillende functies, maar de supporters herkennen hem vooral als de teammanager op zijn vertrouwde bankje achter het doel. Dat is inmiddels verleden tijd, want sinds afgelopen zomer is er een eind gekomen aan het jarenlang trouwe dienstverband van David Endt bij Ajax. De club wilde de functie van teammanager ‘professioneler’ invullen. Sindsdien is David weer een gewone Ajax-supporter, want van wrok is er geen sprake liet hij al eerder weten in een interview aan het AD.

Mijn collega en ik zochten David Endt vorige week op in een café in Amsterdam. “Zoeken jullie soms iemand?” klonk het van een tafel anderhalve meter naast ons. We keken compleet over hem heen, de kleine voetbalromanticus. Gewapend met een kop thee en de roze Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport zat hij al op ons te wachten.

Stapelverliefd op het spelletje is David. “Het is het enige terrein waar ik mij werkelijk thuis voel,” klinkt het ietwat beteuterd. Sinds zijn vertrek bij Ajax schrijft David meer dan hij normaal deed en is hij tevens analist bij FOX Sports. “Dat is niet helemaal mijn ding, ik ben dus ook nog op zoek naar ander werk. Maar bij FOX maak ik een babbeltje over de wedstrijd op mijn manier. Vanuit de emotionele romantische kant laat ik mijn licht schijnen over de wedstrijd. Er komt van alles op mij af, veel makelaarskantoren zijn geïnteresseerd om mij in hun sferen op te nemen. Ik ben aan het nadenken of dat wel mijn terrein is. Ook kijk ik of er een mooie club voorbijkomt waar ik aan de slag kan, het moet in ieder geval goed voelen.”

Lees hier het hele interview met David Endt.

Related posts