De Boer: ‘Het is heel belangrijk dat Sigthórsson blijft’

Kolbeinn Sigthórsson staat naar verluidt in de belangstelling van Queens Park Rangers, maar Frank de Boer hoopt dat de aanvaller bij Ajax blijft. “Hij is heel belangrijk voor de ploeg, ik wil dat hij blijft”, zegt de trainer tegen het ANP. Sigthórsson staat dit seizoen op zeven doelpunten in zeventien competitiewedstrijden.

De 23-jarige IJslander kwam in de zomer van 2011 voor naar verluidt 4,5 miljoen euro over van AZ, maar mede door blessureleed is hij in Amsterdam nog niet tot volle wasdom gekomen. Sigthórsson heeft ook niet altijd een basisplaats bij de regerend kampioen, maar De Boer houdt hem er wel graag bij. “We zijn nog op drie fronten actief en ik wil niet altijd met dezelfde elf spelen, met vaste wissels”, legt de coach uit.

“We doen het met een selectie van 20 tot 23 man. Zij moeten allemaal het gevoel en het idee hebben dat ze een belangrijke rol bij Ajax vervullen”, aldus De Boer. “Dat valt niet altijd mee. Maar voor het groepsproces en voor het wedstrijdritme van de reserves is het goed om af en toe te rouleren.” Sigthórsson werd in Deventer, waar Ajax door een doelpunt van Lasse Schöne met 0-1 won, vroegtijdig naar de kant gehaald.

Tekst: Voetbalzone

Related posts