Klaassen: ‘Geen schwalbe; scheids gaat het terugkijken op Studio Sport’

In het duel met Go Ahead Eagles ontving Davy Klaassen een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Reinold Wiedemeijer vond dat de Ajacied te makkelijk naar de grond ging. De aanvallende middenvelder van de koploper is het daar niet mee eens.

”We kruisten elkaar en ik ging zeker niet zomaar liggen. De scheids zou het terug gaan kijken op Studio Sport”, zegt Klaassen met een glimlach tegen NUsport. ”Het lukte niet altijd bij ons en dan helpt het niet mee als ik geen penalty krijg. We begonnen heel goed en moeten eigenlijk gelijk twee of drie keer scoren. Gelukkig zaten zij er na een uur doorheen en dacht ik: dit komt nog wel goed.”

Snel moe
Ajax won na de winterstop met kleine cijfers van psv en Go Ahead Eagles. Klaassen heeft daar wel een verklaring voor: ”Met ons spel wordt de tegenstander sneller moe. Dan gaan we in het laatste halfuur kansen krijgen. We hebben ook het voordeel dat we veel wedstrijden spelen.”

Door de winst in Deventer en het gelijkspel van Vitesse in de Gelderse derby staat Ajax alleen aan kop. Een groot verschil met andere jaren, toen Ajax steeds een achterstand moesten goedmaken: ”Het is wel lekker dat we bovenaan staan. Het scheelt toch twee punten, maar we zijn nog nergens”, blijft Klaassen met beide benen op de grond staan. ”De focus moet hetzelfde blijven als de laatste paar jaar. Als we nu zelf alles winnen, zijn we kampioen. Het heeft weinig nut om naar anderen te kijken.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts