‘Misschien alleen verkoop als Ajax een topaanbieding voor mij ontvangt’

Niklas Moisander gaat ervan uit dat hij het lopende seizoen bij Ajax afmaakt. De centrale verdediger van de Amsterdamse club wordt de afgelopen weken met diverse clubs in verband gebracht, al heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars geen enkel formeel bod ontvangen. Frank de Boer sloot onlangs niet uit dat de Fins international in de zomermaanden vertrekt.

Moisander let naar eigen zeggen niet op de berichtgeving en focust zich op zijn verrichtingen in het tricot van Ajax. “Als er concrete interesse is via Ajax of mijn zaakwaarnemer wordt dat misschien anders”, laat de verdediger in eigen land optekenen. “In januari zijn er echter altijd geruchten. En ik verwacht ook niet dat Ajax mij midden in het seizoen wil verkopen. Wellicht alleen als de club een topaanbieding voor mij ontvangt.” Het contract van Moisander, 28 jaar, met Ajax loopt medio 2015 af.
“Ik heb het naar mijn zin bij Ajax”, benadrukt Moisander. “Ik wil graag blijven om wederom kampioen met Ajax te worden. Na dit seizoen zullen we wel zien wat er gebeurt.” Moisander kwam in de zomer van 2003 van TPS Turku naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in de A1 en later in Jong Ajax speelde. In 2006 vervolgde hij zijn carrière als profvoetballer bij het toenmalige FC zwolle. In 2008 vertrok Moisander naar az, om anderhalf jaar geleden bij Ajax terug te keren.

Tekst: voetbalzone.nl

Related posts