Andersen: ‘In een of twee jaar wil ik de spelmaker van Ajax zijn’

Bij Ajax ziet men toekomst in Lucas Andersen, maar het scheelde niet veel of de negentienjarige Deen had niet meer in Amsterdam gespeeld. Direct na zijn komst van Aalborg BK kampte hij met heimwee en in gesprek met de Deense media zegt hij dat hij er bijna de brui aan had gegeven. Inmiddels gaat het weer goed.

“In het begin was het niet makkelijk”, aldus Andersen. “Ik had zo veel heimwee, dat ik op een gegeven moment overwoog om te stoppen met voetbal. Nu gaat het veel beter. Mijn vriendin is overgekomen en we wonen samen in een appartement. Ik heb veel meer vertrouwen en daar profiteer ik ook op het veld van”, klinkt het.

Het plezier en de ambitie is weer terug bij Andersen. “In een of twee jaar wil ik de spelmaker van Ajax zijn. Ik vind dat ik een speler ben die veel van de bal moet zien, die openingen in het spel moet creëren en die de aanval moet helpen. Ik zal een steunpilaar in dit elftal worden.”

Tekst: voetbalzone.nl

Related posts