‘Weet niet wat ze ons geven in de rust’

Lasse Schöne beaamt, net als zijn teamgenoten, dat Ajax er in het eerste half uur tegen Feyenoord maar niet aan te pas kwam. Toch wonnen de Amsterdammers, met wederom een goede tweede helft. De Deen kan maar moeilijk verklaren waar dat vandaan komt.

‘Tot de 1-1 was het matig. Er zat geen ritme in en wij wilden ze gehaast naar voren. Zij speelden compact en er was geen ruimte. Dan moet je het balletje rondspelen en hen laten komen, maar zij profiteren uiteindelijk van balverlies’, legt Schöne tegenover Amsterdam FM de eerste dertig minuten kort uit.

‘Na de 1-1 en in de tweede helft waren wij de betere ploeg, creëerden we kansen en hebben we verdiend gewonnen’, vervolgt hij. ‘De gelijkmaker was een belangrijke treffer. Ik weet niet wat ze ons geven in de rust, het is iedere keer weer hetzelfde. Frank de Boer was rustig in de rust. We moesten de rust bewaren. Ik denk dat we het als team goed hebben opgepakt.’

Tekst: Ajaxshowtime.com

Related posts