Van Praag: ‘Deze mensen mogen zich geen Ajacied noemen en horen hier niet thuis’

Ajax heeft afstand genomen van een spandoek dat woensdagavond tijdens de bekerwedstrijd tegen feyenoord (3-1) refereerde aan een overleden supporter van de rotterdammers. Op het spandoek van de harde kern stond de tekst ‘Onze rook is rooier dan Rooie Marck’. Daarmee werd verwezen naar een supporter die afgelopen jaar overleed aan kanker.

Ajax doet afstand van dergelijk verwerpelijk gedrag, zo benadrukt de club donderdag via de officiële kanalen. “Er hing gisteren een fantastische sfeer in een wederom volle Arena. Voor ons is dit een smet op de verder goed verlopen avond”, zegt directeur marketing Edwin van der Sar. “Het overgrote deel van het publiek deed nota bene in de rust nog mee aan de actie ‘Sta op tegen Kanker’.”

“Ik begreep dat het een reactie was op eerdere, soortgelijke gedragingen van de Rotterdamse aanhang”, vervolgt Van der Sar. “Maar dat neemt niet weg dat we dit afkeuren.” Michael van Praag, KNVB-voorzitter en erepreses van Ajax, heeft Ajax opgeroepen maatregelen te nemen. Hij wil dat Ajax in de toekomst voorkomt dat dit soort spandoeken getoond kunnen worden.

“Ik ben erevoorzitter van Ajax, schaam me en distantieer me van het schandalige spandoek bij #ajafey. @ajax onwaardig, respectloos stuitend!”, twitterde Van Praag donderdagavond. “Ik roep @AFCAjax op om maatregelen tegen de spandoekmakers te nemen. Deze mensen mogen zich geen ‘Ajacied’ noemen. Horen niet in Arena thuis.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts