Queens Park Rangers wil Sigthorsson

Queens Park Rangers heeft zich in de ArenA gemeld voor Ajax-spits Kolbeinn Sigthorsson. De Londense club wil de IJslandse international het liefst nog deze transferperiode overnemen. QPR-manager Harry Redknapp wil zijn elftal dusdanig versterken dat de club dit seizoen in één keer kan terugkeren in de Premier League.

Redknapp was gisteravond in gezelschap van een hele delegatie in het stadion bij de bekerkraker tussen Ajax en feyenoord. Hij was er kennelijk niet van op de hoogte dat Sigthorsson niet zou starten. De spits kwam pas in de 84e minuut binnen de lijnen. Maar de dag werd ook gebruikt om de mogelijkheden te onderzoeken van een onmiddellijke transfer.

QPR staat op dit moment tweede in de Championship, nadat de club vorig jaar degradeerde. De Premier League heeft voor clubs die afdalen twee jaar een zogenaamde ’parachuteconstructie’.

Het betekent dat de club met de zware lasten en contracten die in de Premier League zijn afgesloten even in de lucht kan blijven dankzij doorlopende betalingen uit de televisiepot. Daarbij gaat het om 25 miljoen euro per jaar.

Tekst: De Telegraaf

Related posts