Column Menno Pot: Verslag van het front

Ajax-feyenoord. Oftewel: 1500 feyenoord-guerrilla’s en mobiele Ajax-brigades op klopjacht. Toch? Oorlogsverslaggever Menno Pot doet verslag vanuit het frontgebied.

Het is kwart over acht, het is donker en droog, niet meer zo koud als eerder die dag en de straten zijn nat. Met bonzend hart loop ik station Bijlmer Arena uit en betreed ik het stadiongebied.

Daar sta ik dan, out in the open: Syrië, Kiev, Arena Boulevard. Ik ben oorlogsverslaggever, nee, ik voel me eerder een soldaat die de voorste loopgraaf verlaat en, kruipend door het slijk, het maandlandschap van Niemandsland betreedt, het land van bomkraters, uiteengereten lichamen en de geur van blubber vermengd met bloed.

Nou goed, laten we in het nu blijven: het land van Burger King-verpakkingsmateriaal en de vette walm van de Febo, in dit geval. Als ik de berichten op internet mag geloven, opereren hier, temidden van tienduizenden Ajax-supporters, 1500 feyenoorders die via de zwarte markt aan kaarten zijn gekomen. Straks in het stadion zullen ze verspreid zitten en zich stil houden; nu kunnen ze nog samenkomen op de boulevard. Explosiegevaar.

Lees verder op: NuSport.nl

Related posts