Ajax moet deel van F-side sluiten voor thuisduel met Red Bull Salzburg

Ajax krijgt een zwaardere straf van de UEFA voor het kwetsende spandoek dat te zien was in de thuiswedstrijd tegen Celtic. De Amsterdammers kregen in eerste instantie te horen dat zij 25.000 euro moesten betalen, maar deze boete is ingetrokken. De aanklager van de UEFA heeft echter besloten dat een deel van de F-side leeg moet blijven tijdens het duel Ajax-Red Bull Salzburg.

Op donderdag 20 februari mogen er geen fans op vak 127 (Zuid, eerste ring) zitten. Dit is het vak waar het bewuste spandoek, met daarop de tekst ‘Fenian Bastards’, destijds werd getoond. Ajax meldt op de website van de club dat het de kaartverkoop voor dit vak heeft gestaakt en dat het bezig is met verplaatsing van de mensen die reeds een plaatsbewijs hadden aangeschaft.

Woensdag ging het opnieuw mis met een spandoek in de Amsterdam ArenA: tijdens de Klassieker tegen feyenoord was korte tijd een banner te zien dat refereerde aan een overleden feyenoord-fan. Directeur Marketing Edwin van der Sar: “Voor ons is dit een smet op de verder goed verlopen avond. Het overgrote deel van het publiek deed nota bene in de rust nog mee aan de actie ‘Sta op tegen kanker’. Ik begreep dat het een reactie was op eerdere, soortgelijke gedragingen van de rotterdamse aanhang, maar dat neemt niet weg dat we dit afkeuren.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts