De Boer: ‘Op basis van de tweede helft hebben wij terecht gewonnen’

Frank de Boer zag zijn ploeg vanavond in de bekerwedstrijd tegen feyenoord (3-1) heel slecht beginnen. Afgelopen zondag was dat tegen psv (1-0) in de Arena ook al het geval. In beide gevallen liep het goed af, maar de oud-international zal opnieuw met zijn spelers in conclaaf moeten gaan om toekomstige averij te voorkomen.

‘We hadden in de eerste 30, 35 minuten moeite met het compacte spel van feyenoord’, analyseerde De Boer. ‘We konden de vrije man en de vrije ruimte niet vinden. Daardoor leden we ook veel balverlies. In de rust heb ik het middenveld iets anders neergezet. We zijn daarna amper meer in de problemen gekomen.’

De Boer noemde de bekerzege van Ajax verdiend. ‘Als je naar het veldspel kijkt wel, vind ik. Maar als je de kansen van beide ploegen optelt, kom je ongeveer gelijk uit, denk ik. Op basis van onze tweede helft, hebben wij terecht gewonnen.’

Tekst: Algemeen Dagblad

Related posts