De Boer gretig: ‘Ik heb de KNVB Beker als trainer nog niet gewonnen’

Frank de Boer leidde Ajax de laatste drie seizoenen naar de landstitel en ook nu gaat het goed met de club. Na negentien duels staan de Amsterdammers samen met vitesse aan kop, met veertig punten. Behalve succes in de Eredivisie aast De Boer echter ook op een eindzege in het bekertoernooi. Woensdagavond moet daartoe een eerste stap worden gezet door te winnen van feyenoord.

Een paar maanden nadat De Boer aan het roer kwam als hoofdtrainer in Amsterdam speelde men de bekerfinale tegen fc twente, die met 3-2 verloren ging. Een week later verzachtte de club de pijn door de titel op te eisen. Het seizoen erop verloor Ajax in de vierde ronde van az, in de fameuze wedstrijd waarin Esteban Alvarado werd aangevallen door een hooligan van Ajax.

Vorig seizoen moest Ajax zich weer gewonnen geven tegen az, maar ditmaal in de halve eindstrijd. “Ik heb de KNVB Beker als trainer nog niet gewonnen, dus ik wil zelf ook erg graag winnen vanavond”, laat De Boer woensdag weten op de clubwebsite. “Allereerst is het natuurlijk een groot voordeel dat we thuis spelen. Daar hebben we echt geluk mee gehad. Het betekent dat niet alleen de spelers, maar ook onze de fans een fantastische pot voor de boeg hebben.”
“En als trainer hoef je je spelers niet te motiveren voor wedstrijden tegen zo’n tegenstander. Daarnaast willen we bij Ajax zoveel mogelijk prijzen winnen. Wij realiseren ons dat als we vanavond feyenoord verslaan, we een grote stap dichter bij een prijs zijn”, geeft De Boer aan. Hij waarschuwt zijn spelers wel voor teveel gemakzucht tegen de aartsrivaal: “Als we net zoveel kansen weggeven als in de eerste helft tegen psv, maken we het onszelf wel heel moeilijk. Er lopen bij feyenoord spelers rond die wel raad weten met zulke buitenkansjes.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts