Besiktas probeert Lodeiro terug naar Europa te halen

Nicolás Lodeiro slaagde niet bij Ajax en keerde anderhalf jaar geleden terug naar Zuid-Amerika. De middenvelder tekende een contract bij het Braziliaanse Botafogo, waar hij wekelijks speelminuten maakt en weer is opgebloeid. Mogelijk keert Lodeiro nu terug naar Europa. Besiktas maakt op de website van de club bekend dat het bezig is met de mogelijke komst van de Uruguayaan.

Lodeiro kwam in januari 2010 naar Ajax en destijds werd er beweerd dat de Uruguayaan vooral was aangetrokken om sterspeler Luis Suárez tevreden te houden. Lodeiro kwam in zijn eerste seizoen niet verder dan acht invalbeurten in de Eredivisie, speelde in zijn tweede seizoen geen enkele competitiewedstrijd en deed in zijn laatste seizoen in dertien duels mee. Hij scoorde twee keer voor Ajax in de Eredivisie, voordat Botafogo hem oppikte.

Tekst: Voetbalzone

Related posts