Vak 410 op zwart tijdens ‘kleurloze’ klassieker

Het wederom ontbreken van uitsupporters is voor Vak410 aanleiding te protesteren. Het sfeervak roept zijn inwoners op Ajax – feyenoord in het zwart te bezoeken en daarmee te verbeelden hoe over deze ‘kleurloze’ uitvoering van de klassieker wordt gedacht.

Hoewel er overleg werd gevoerd door verschillende partijen, bleek de puzzel van wederkerigheid niet te leggen. Vandaar dat er geen uitsupporters aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat er volgend seizoen weer fans plaatsnemen in de uitvakken, maar nu nog niet.

De kwelling van een ‘leeg’ uitvak – ook al wordt het bezoekersvak gevuld met thuisfans – moet nog twee keer worden ondergaan. Supporters van Ajax en feyenoord gaan de komende tijd samen rond de tafel en dan moet het volgend seizoen lukken om weer feyenoorders welkom te heten in de Amsterdam Arena en Ajacieden in De Kuip.

“Aangezien er wederom geen uitsupporters welkom zijn, vindt er weer een kleurloze klassieker plaats. Onze mening is duidelijk, zonder uitsupporters geen voetbal. Daarom roepen wij iedereen op om zich in het zwart te kleden om zo onze onvrede te uiten over dit besluit.”

Daarnaast is Vak410 van plan een zogeheten entrada te houden. Dit betekent dat er om 18.45 uur wordt verzameld bij de hoofdingang om vervolgens gezamenlijk naar de ingang op Zuid te trekken. Ondertussen wordt alvast warmgedraaid voor de wedstrijd.

Tekst: Ajaxlife

Related posts