Supportersvereniging feyenoord draait door en vraagt om veiligheid eigen (ongewenste) aanhang

Supporters van feyenoord zijn morgen niet welkom in Amsterdam voor de bekerkraker tegen Ajax. Toch gaan er hardnekkige geruchten dat tientallen rotterdamse fans toch kaarten hebben weten te bemachtigen voor dit duel en voor problemen gaan zorgen. Ook het bestuur van de feyenoord Supportersvereniging (FSV) heeft grote zorgen ten aanzien van de bekerwedstrijd in Amsterdam, zo meldt deze fanclub. De FSV draait echter de rollen om en stelt dat ‘feyenoordsupporters die met de beste intenties afreizen om hun club de bekerkraker te zien spelen’ het risico lopen in of rondom het stadion gespot en of aangesproken te worden door supporters van Ajax die met verkeerde intenties op pad gaan. De omgekeerde wereld dus want : wie is er nou niet welkom en voor wie geldt er een verbod en wie is er dus met de verkeerde intenties op pad gegaan? Waren die intenties in Utrecht afgelopen zondag ook zo vredelievend?

De FSV heeft haar zorgen geuit bij de club, politie, gemeente en KNVB om het gerucht dat de harde kern van Ajax woensdag bij elke ingang tot het stadion met een delegatie gaat posten om feyenoorders te herkennen.

Toch heeft de FSV ook nog wel iets zinnigs aan het relaas toe te voegen: Men roept de feyenoordsupporters toch maar op om het risico niet te nemen. Ondanks een oproep van de club, burgemeester Aboutaleb en nu ook de supportersvereniging realiseert de FSV zich dat de problemen daarmee niet de wereld uit zijn.

‘We vragen ons hardop af op welke wijze de autoriteiten de veiligheid van ALLE BEZOEKERS rondom deze wedstrijd kunnen garanderen?’, zo besluit de FSV. Tja jongens het is heel simpel; Als je je ondanks alle waarschuwingen begeeft op verboden terrein moet je niet jammeren als je daardoor problemen krijgt. Wij vragen ons wel af of de FSV ook zo stond te juichen als honderden Ajacieden ‘met de beste bedoelingen’ een familievak in De Kuip willen betreden?

Tekst: AjaxFanzone.NL

Related posts