RKC legt De Ridder vast: ‘Hij wil Nederland laten zien wat hij kan’

Daniël de Ridder was al even op proef bij RKC Waalwijk, en de vleugelspits heeft een goede indruk achtergelaten. De Brabanders hebben de 29-jarige buitenspeler dinsdag een contract tot en met het einde van dit seizoen aangeboden. De Ridder heeft aangetoond dat hij voldoende fit is.

Daarnaast liet de door Ajax opgeleide aanvaller zien dat hij in voetballend opzicht een versterking is voor de selectie van trainer Erwin Koeman. Manager technische zaken Janus van Gelder laat weten dat RKC verheugd is met het vastleggen van De Ridder. “Hij is op de flanken op z’n best en juist op die posities is onze huidige kern, mede door blessures, mager bezet”, vertelt de beleidsbepaler op de officiële website van zijn werkgever.

“Wat ons allemaal erg aanspreekt, is de drive die Daniël heeft. Hij wil Nederland laten zien wat hij kan. Wij bieden hem daarvoor een podium. Op die manier hopen we elkaar de komende maanden een dienst te kunnen bewijzen”, vervolgt Van Gelder. De Ridder zat zonder club, nadat hij vorig seizoen nog voor sc Heerenveen uitkwam. De buitenspeler kwam in het verleden dertig keer voor Jong Oranje uit.

Tekst: Voetbalzone

Related posts