Bericht over zwarthandel

Met de bekerwedstrijd Ajax – feyenoord in aantocht, wil Ajax de supporters informeren over de wijze van kaartverkoop. Er worden op veel verschillende manieren kaarten aangeboden voor deze wedstrijd. Let op: de online ticketshop van Ajax en de Ticketbox (Primera-winkels) zijn de enige officiële verkoopkanalen. Koop daarom alleen kaarten via deze twee kanalen.

De KNVB Standaardvoorwaarden, welke van toepassing zijn op de wedstrijdtickets en (Seizoen-) ClubCards, schrijven voor dat het verboden is om kaarten (commercieel) door te verkopen. Als sanctie hierop schrijft de KNVB een stadionverbod voor de duur van 18 maanden en een boete van 450 euro voor. Ook worden de aangeboden tickets geblokkeerd.

Partijen als Budgetticket, Seatwave, Ticket Unlimited, Ticket For Sale, AA Tickets en Viagogo handelen in strijd met de van toepassing zijnde KNVB Standaardvoorwaarden. Ook individuen die hun kaart aanbieden op Marktplaats of internetfora handelen in strijd met deze bepalingen. Kaarten die via deze kanalen worden aangeschaft zijn veelal duurder dan de oorspronkelijke prijs. Daarnaast bestaat het risico dat de koper het stadion niet kan betreden omdat de kaart geblokkeerd is vanwege zwarthandel.

Tekst: Ajax.nl

Related posts