Nigel De Jong: ‘Die foto die Ajax stuurde, zette me echt aan het denken’

Ajax stuurde deze week een foto uit 1995 naar Nigel de Jong waarop Clarence Seedorf als speler van Ajax zijn armen legt om ballenjongen De Jong. Laatstgenoemde zou later bij Ajax in de voetsporen van Seedorf treden en speelt tegenwoordig voor AC Milan, dat Seedorf vorige week aanstelde als opvolger van Massimiliano Allegri. De eerste wedstrijd van Seedorf werd zondag meteen gewonnen, 1-0 tegen Hellas Verona, en De Jong verscheen aan het startsignaal.

“Clarence Seedorf was altijd mijn idool”, vertelt De Jong aan De Telegraaf. “Die foto die Ajax stuurde, zette me echt aan het denken. Sommige mensen komen terug in je leven.” Hoewel Seedorf jarenlang voor AC Milan speelde, stond hij niet met De Jong op het veld. De tegenwoordig trainer vertrok na afloop van het seizoen 2011/12 naar Botafogo, terwijl De Jong enkele maanden later kwam. Bij Oranje leerden de twee elkaar wel kennen.

“De trainer zei in de kleedkamer tegen ons: ‘De eerste wedstrijd zit erop en we hebben drie punten. Laten we ons nu richten op de volgende wedstrijden’”, legde De Jong uit aan het dagblad. “Op dit moment is de Coppa Italia de beste manier om volgend seizoen weer Europees voetbal te spelen en dat moeten we doen. We zijn erg gefocust.”


De bewuste foto met Nigel de Jong als ballenjongen op de foto met zijn idool Clarence Seedorf


Tekst: Voetbalzone

Related posts