Fischer: ‘Bij feyenoord is de eerste kans vaak wel raak’

Viktor Fischer ontsnapte zondag met Ajax in de met 1-0 gewonnen topper tegen psv, dat voor rust een aantal grote kansen miste. De Deen vreest dat feyenoord zulke mogelijkheden in het KNVB-bekerduel van woensdag wel benut.

“Bij feyenoord is de eerste kans vaak wel raak. Daar moeten we voor waken”, zegt Fischer in gesprek met NUsport. “We mogen daarom niet weer zo’n eerste helft afleveren als tegen psv. We moeten er vanaf het begin staan en meteen druk zetten. Tegen psv deden we dat pas na rust. Gelukkig kopte Kolbeinn Sigthórsson onze eerste echte grote kans meteen raak.”

Door de zege in de Arena liep het verschil tussen koploper Ajax en de nummer acht psv op tot veertien punten. Fischer denkt dat de Eindhovenaren daardoor definitief zijn uitgeschakeld in de strijd om de titel. “Als je veertien punten achter staat dan ben je weg voor het kampioenschap.”

Hoe belangrijk is die andere prijs voor jullie? De beker?
“Heel belangrijk. Wat bij mij speelt is dat ik de beker nog nooit gewonnen heb. Ik neem aan dat dat bij veel andere jongens ook zo is. En met de kwartfinale tegen feyenoord wacht er weer een mooie wedstrijd. Dat is ook nog een concurrent voor de titel.”

Ook de grootste concurrent?
“Nee, op dit moment is Vitesse dat in mijn ogen.”

Dus jij zat zaterdagavond balend voor de tv toen Vitesse in de laatste minuut won bij PEC Zwolle….
“Nou, eerlijk gezegd zat ik handbal te kijken. Ik ben ook een handballiefhebber, zoals bijna iedere Deen. We hebben zaterdag van Spanje gewonnen. Maar toen ik vervolgens zag dat Vitesse alsnog gewonnen had, vond ik dat wel irritant. Zeker omdat het in de laatste minuut gebeurde. Maar dat is ook het verschil tussen het Vitesse van dit seizoen en dat van vorig jaar. Die lastige wedstrijden slepen ze er in blessuretijd nog uit.”

Tekst: NuSport

Related posts