Cillessen bescheiden: ‘Niet opeens veel beter dan Vermeer’

Ajax kreeg in negentien competitiewedstrijden pas zeventien tegendoelpunten te verwerken. Jasper Cillessen heeft een groot aandeel in dat lage aantal, al wil de bescheiden doelman zijn inbreng niet overschatten.

”Natuurlijk is het niet zo dat ik nu opeens een veel betere keeper ben dan Kenneth”, zegt de geboren Groesbeker in een reactie aan De Telegraaf. ”Hij was de afgelopen kampioensseizoenen ook heel belangrijk en hield ook vaak zijn doel schoon.”

”Het heeft er ook mee te maken in welke flow je als groep zit”, gaat Cillessen verder met zijn betoog. ”Toby Alderweireld en Christian Eriksen waren vertrokken en dat had aan het begin van het seizoen zijn weerslag op het elftal. Nu zijn we een veel beter geoliede machine en de resultaten zijn daar naar. Na psv uit en ook nog FC Volendam thuis voor de beker kwam de ommekeer, omdat iedereen wist dat het beter moest doen.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts