Van der Sar: ‘Ik mag het woord misschien niet gebruiken, maar Ajax-psv is een topper’

Vandaag hoopt psv zijn misschien wel laatste strohalm te grijpen om nog mee te doen in de titelstrijd. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij Ajax en de huidige nummer drie en regerend landskampioen wil er logischerwijs alles aan doen om de hoop van psv te verijdelen. “We moeten aantonen dat hier niets te halen valt”, zegt directeur marketing Edwin van der Sar op de officiële website van Ajax.

“De tijd dat psv veelvuldig in de Amsterdam ArenA wist te winnen, ligt gelukkig al jaren achter ons. Gezien de 4-0 nederlaag in Eindhoven hebben we ook nog wat recht te zetten”, vervolgt de oud-doelman. “Gezien de stand mag ik dat woord misschien niet gebruiken, maar ik zie dit wel degelijk als een topper. psv heeft een kwalitatief goede selectie. Een topper dus. Frank de Boer en zijn staf benaderen deze ontmoeting dan ook als een topwedstrijd.”

Van der Sar doelt op de huidige achtste positie van de equipe van Phillip Cocu in de Eredivisie. Ajax, dat vier van de laatste vijf edities van Ajax-psv in een winstpartij om wist te zetten, neemt bij een overwinning de koppositie weer over van Vitesse. De verschillen in de top zijn minimaal en Van der Sar weet dan ook dat het de komende maanden moet gebeuren. “Iedereen weet dat Ajax de gehele groep van twintig man hard nodig heeft. De komende maanden worden de prijzen verdeeld.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts