Salzburg verslaat Bayern in oefenduel met 3-0

Bayern München zou klaar moeten zijn voor de hervatting van de Bundesliga, maar de ploeg van trainer Josep Guardiola heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De Duits kampioen ging tijdens een vriendschappelijk duel met Red Bull Salzburg met liefst 3-0 onderuit.

De equipe uit Salzburg zette Bayern al na twintig minuten op een 2-0 achterstaand. Sadio Mane scoorde na veertien minuten de 1-0 waarna twee minuten later Jonatan Soriano een strafschop mocht nemen en de 2-0 liet aantekenen.

Daarna kreeg ook Bayern enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet door de houder van de Champions League. Red Bull Salzburg, binnenkort de tegenstander van Ajax in de Europa League, slaagde daar wél in: nog voor de pauze zette Robert Zulj de 3-0 eindstand op het scorebord. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Thomas Müller kwam Bayern niet; Salzburg miste na rust zelfs nog een penalty.

Tekst: Voetbalzone

Related posts