De Boer wil knock-out Cocu

Drie seizoenen moest Ajax in de achtervolging op PSV om de landstitel te veroveren. Nu zijn de rollen omgekeerd en Ajax wil PSV geen hoop geven.

Frank de Boer werd op 6 december 2010 hoofdtrainer van Ajax. Toen moest hij in de achtervolging op FC Twente en PSV. Op de laatste speeldag werd Ajax in een rechtstreeks duel met FC Twente kampioen. Een dergelijke comeback voor Phillip Cocu in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV lijkt er niet in te zitten.

Broederstrijd tussen trainers
43 jaren jong, een profcarrière van ruim achttien jaar, meer dan honderd interlands, meerdere malen Nederlands kampioen als speler, landskampioen met FC Barcelona in 1999, WK-finalist met Oranje in 2010 als assistent van Bert van Marwijk: die feiten beschrijven zowel Frank de Boer als Phillip Cocu. De twee trainers kennen elkaar al vele jaren en zijn ook goede vrienden van elkaar. Ze gaan zelfs samen naar concerten.

Zondagmiddag staan ze als tegenstanders tegenover elkaar. De gelijkenis in houding als trainer is ook duidelijk te zien bij de twee vrienden. Stug, altijd kalm, behoedzaam. En ze willen ook de jeugd een kans geven. Maar waar het bij Frank de Boer meteen hosanna werd met drie landstitels, is het voor Phillip Cocu al bijna vanaf het begin een moeizame strijd.

Frank de Boer gaat voor dubbele knockout
Ajax doet juist nog mee om drie prijzen. Naast de competitie en de KNVB Beker zitten de Amsterdammers ook nog in de Europa League. De komende dagen zijn er twee belangrijke beslissingen voor de competitie en de beker. Na Ajax – PSV wacht komende woensdag namelijk de kwartfinale van de beker tegen Feyenoord, ook in de Amsterdam ArenA.

“Voor hen begint die race dus in de ArenA. Het maakt die wedstrijd daarom ook voor ons tot een heel belangrijk duel. Bij een overwinning op PSV kunnen we één concurrent waarschijnlijk uitschakelen voor de titel. Dat geldt ook voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Binnen een paar dagen kunnen we dus twee keer een knock-out aan de concurrentie uitdelen.”

Bron: Goal.com

Related posts