De Boer: ‘Doelpunt Sigthorsson was een wereldgoal; pass Schöne een wereldbal’

Ajax heeft het laatste sprankje hoop van PSV op de landstitel weggenomen. De ploeg van Frank de Boer won de krachtmeting in de Amsterdam ArenA met 1-0, door een fraai doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson. “Voor mij is het prachtig, maar het belangrijkste is dat we de concurrent een tikkie geven. Dit is een mooi doelpunt voor mij, zeker in een belangrijke wedstrijd”, reageerde de aanvaller.

Psv kreeg in de eerste helft de nodige kansen op de openingstreffer, maar een rake kopbal van Sigthorsson in de tweede helft bleek genoeg voor de zege voor Ajax. “Dat was een wereldgoal”, sprak Frank de Boer zijn bewondering uit voor de fraaie aanval die vooraf ging aan de kopbal. Bij de 1-0 kwam de puntgave assist van Lasse Schöne. “Ik had de bal in één keer verwacht”, zei Sigthórsson tegen FOX Sports. “Ik heb Lasse vaker dit soort passes zien geven. Dit was een wereldbal van hem.”

“Hij ging er lekker in”, vertelde Schöne over zijn ‘volleyvoorzet’. “Ik weet dat Kolbeinn vaak richting de eerste paal loopt, maar er kwam wel een beetje geluk bij kijken.” Volgens Phillip Cocu was er sprake van een terugkerend verhaal: meer rendement halen uit de kansen. “Ik denk dat wij een prima wedstrijd speelden, maar we hebben te weinig gekregen”, zei de coach van psv. “Voor rust hebben we zeker zeven uitstekende kansen gehad. Als team laten we zien veel in huis te hebben.”

“Over de wedstrijdinstelling kan ik alleen maar tevreden zijn. Ze hebben geprobeerd om te voetballen, ook onder de druk van Ajax”, bleef Cocu positief. “Als we zorgvuldiger met de kansen omgaan, zullen we zeker nog wel een aardige reeks neerzetten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts